Thursday, August 2, 2007

Mitt på sommaren julklapp

Maja har avbildat familjen i någon Japansk sort av trolldeg, det har varit skönt att ha något att hålla fast vid nu när jag varit här själv så länge.

Man har ju gärna för sig att Japaner röker mycket och alltid springer omkring med en kamera.
Det stämmer också, så affären med följande skylt har retat upp den Japanska befolkningen.
En del personer tror ju som bekant att man ska kasta bomber och granater om kring sig, här har vi löst det problemet med en liten skylt som upplyser att det får man inte göra och då sker det inte heller. Det måste öppna oanade möjligheter och tänk vilken förebyggande effekt det skulle kunna ha och ha haft.


När man ska bort gäller det att ha något med sig, så som en present. Man kan ha med sig en oinslagen flaska vin eller champagne, den kan naturligtvis även vara inslagen. Om det inte är så formellt som exempel bara några vänner på middag, så går det bra med ett 6pack öl.
Man kan också ha med sig blommor och som ni märker så är det ganska lika som i Sverige, fast i Sverige har man bara med sig öl om man ska se på fotboll. Den stora skillnaden uppstår om man köper kakor i de speciella affärer som säljer kakor, varje kaka inslagen för sig i en fin kartong som i sin tur är inslagen i ett vackert papper, snyggt men dyrt och de flesta jag känner tar heller en flaska oinslagen champagne, kanske även ölen. Man kan på de flesta varuhus köpa presenter som redan är ihop plockade eller som man säger Gift Sets. Det är tydligen en säsongs sak att man nu ska köpa presenter och ge till hyresvärden och andra viktiga personer i sin närhet. Nu är det sommar säsong eller som någon sa halvårs present dags. Köp, köp, köp. De kan bestå av till exempel några öl, några läskburkar, någon vattenflaska och en nyckelring från något känt bryggeri. Eller så innehåller asken bara sju olika sorters nudlar med samma smak men olika diameter, allt snyggt förpackat och klart att använda. Man går igenom en komplicerad beställnings procedur och sedan får man presenten levererat hem om en vecka. Om man ska till svärmor så kanske inte setet på bilden bör användas om man in har ett riktigt snyggt och dyr papper att slå in det i.


Man kan se skyltar på vad man kan tro är en påbudsskylt för lekandebarn, men det är det inte, det är varning för griniga äldre gubbar. Äldre är inte längre än så här.



No comments: