Sunday, December 30, 2007

Så åkte vi till Guam för att fira julen med bad och andra strandlekar, nu var vi kanske inte så mycket på stranden som vi hade trott. Anledningen till detta var att anlägningen bestod av en massa olika pooler, vattenrutschkanor och att det bedrevs en hel del aktiviteter för barnen på poolområdet. Hur kan stillahavet konkurera med det?

Guam tillhör USA med allt vad det betyder för vilken fetthalt maten har. Med restauranger som Hard Rock Cafe, Tony Romas och Planet Hollywood behöver man inte ha så många plagg av storleken XXS i klädesaffärerna, Det kändes lite konstigt att många badvakter var tjockare än jag, Baywatch är en myt. Dock är grillat gott så varför inte, men vi gjorde antagligen vårt livs enda besök på Planet Hollywood. Då är det bättre att grilla själv som till exempel på SunSet bars BBQ, aj vad gott, var tvungen att börja jogga på stranden på morgonen efter den middagen. Det är rätt ok när man kan ta ett dopp direkt efteråt. Men vi provade också den lokala kokos dieten, skala först, äta sedan.
Koreanerna verkar vara asiens Tyskar när det gäller att boka upp solstolar, hugger som kobror, det gäller att vara beredd om man vill sitta. Många tror att det är en gigantisk solskärm som den Koreanska kvinnan har på huvudet eller om man så vill framför ansiktet, det är det också men inte bara det. Skärmen är ett effektivt skydd så man inte riskerar att få ett finger i ögat i kampen om en stol. Tilläggas kan att jag aldrig såg henne utan den här skärmen. Klara färdiga gå.
Det var naturligtvis en hel del lekar med jultema för barnen och de vuxna. Som att blöta ner Rudolf med den röda mulen, en typisk jullek.
Elvis is in the building. The King! Hur bra kan det bli? Ja för att vara helt ärlig så kan det nog bli en hel del bättre. Elvis är ju inte på riktigt, en del tror att han åkt hem till sin planet efter att varit på besök på jorden. Vi som inte är Fox Mulder tror inte det, men det var väldigt kul att se Elvis showen tillsammans med ett trettiotal japaner/koreaner .
Ester har vindsurfat!

Jag har snorklat, Maja har badat och Lena har solat. Vi åt på en Japansk restaurang på julafton, shabu-shabu och det var den enda restaurang vi besökte två gånger, japanskt ris är godare än amerikanskt, mycket godare.
Nu är vi tillbaka i japan och det regnar. Ester fyllde år och hade fem kompisar här som sov över. Kalas i 24 timmar, ungefär som i tv serien 24, ni kanske kommer ihåg vad man sa i början av programmet ”I’m Ola Jakobsson and this is the longest day in my life”. Ester fyllde 10 vilket betyder att jag varit pappa i 10 år också, hjälp.


Så, GOTT NYTT ÅR och lycka till med vad ni nu tänker lova men inte hålla.

Det finns lite mer eller många fler bilder på Lenas sida.

No comments: