Tuesday, November 6, 2007

Pumpa

Det blev Halloween, svärmor och Georg åkte hem man kan säga att det blev vardag igen, ska jag behöva åka och bada onsen själv nu?
I år var det Star Wars tema bland lärarna när det gällde att klä ut sig, därför klädde en lärare ut sig till Superman och gick först i den så kallade paraden. Det är då barnen och lärarna går ut på gatorna runt skolan och tvingar affärsinnehavarna att ge barnen godis för annars så traschar barnen hela affären. Nej inte här, här står det fullt med förväntansfulla affärsinnehavare med flera kilo godis var att ge till de stackars barnen.
Som sagt Star wars, rektorn utklädd till Boba Fett och en stakars kanadensare utklädd till Chewbacca och det var säkert över 25 i solen undrar vem som fick välja sist.

Superman? Var han med i Star wars? Nej, vad gjorde han då här? Kanske var det den riktige Superman, ni vet han Clark.
Ester var mumie och det var hennes kompis Cloe också, Ester har varit mumie förut så det var mumiens återkomst, ni kanske har läst om det i DN.

De flesta barn och kanske vuxna också vet inte att pumpa är en grönsak. De flesta tror att det är en ljuslykta. De flesta som vet tycker ändå att pumpan är snyggare som ljuslykta än god som grönsak.
Just nu är det rea i köpcentret bredvid kontoret, man kan köpa en påse lök för 300yen och man får fylla den själv, så många man kan (japansk variant på självplock), när jag passerade på lunchen såg jag en kvinna som tejpade fast de översta lökarna i påsen.

No comments: