Sunday, November 18, 2007

2-1

Vi gick på fotboll, Kyoto Senga i J2 ligan, vilket antagligen motsvarar superettan i Sverige spelade mot något annat lag. Kyoto ligger trea i serien vilket jag tror betyder att man har chansen att bli uppflyttad till J1 nästa säsong. Tydligen är Kyoto ett lag som åker upp och ner mellan divisionerna. Det är inte fansen fel, de sjöng när vi kom och de sjöng när vi gick, efter 30 minuter av första halvlek så hade man ett kort avbrott för att andas in. Maja trodde att hennes öron skulle ruttna för att de sjöng så högt. En ny målvakt skulle inte skada och det finns klara paralleller mellan markeringsspelet hos Kyoto och Svenska landslaget.Fast när Kyoto låg under med 0-1 så sjöng man att det gjorde inget ”för vi är bäst i värden vi är Kyoto” och se när matchen var slut så hade man vänt till 2-1 och man var bäst i värden i alla fall i fansens ögon.
Noterbart var att det var hela familjer son stod i klacken och sjöng, barn som sprang omkring och lekte, inte riktigt som på Råsunda och var alla poliserna som skulle ta hand om läktarvåldet var vet jag inte heller. Varför var de så glada och varför hatade man inte?
Kalas? En av Esters klasskamrater fyllde år och ska dessutom byta skola. Då pappan äger sju stora spelcentra runt biwako sjön, inne hållande allt från bowling till pachinko så slogs det på ganska stort. Vi var över 50 gäster eftersom hela familjerna bjöds och det hela inleddes med bowling. 187 poäng det bästa resultatet sedan gymnasiet, det går att vila sig i form.
Det bjöds på mat och dryck och efter maten spelade vi bingo och vi höll på så länge att alla fått bingo och ett pris, mycket rättvist. Barnen fick sedan spela spel gratis, sådant spel där man släpper ner ett mynt och hoppas att det ska knuffa ner andra mynt, en inkörsport till tyngre grejer som pachinko. Populärast bland barnen var nog ändå fotoautomaterna där man kan välja bakgrunder och så vidare få ut ett antal kort och byta med sina vänner, eller helt enkelt ta kort tillsammans, typ 8 stycken på en gång, det är stora fotoautomater.

Jag och Ester var på teater och såg Animal Farm, ANIMAL FARM. Där får man lära hur allting är och hur… kommunismen fungerar. Alla är lika men en del är mer lika än andra och de som bestämmer är svin. Tänk.
Jag har också sänkt sadeln på cykeln för att passa in bättre, man vill ju inte avvika från gruppen. Man vill ju inte heller att andra ska tycka man är mer för mer än man är för att man har sin sadel högre.
Trött i armen efter all bowling och alla sakerna som vi bar med oss hem, betydligt mer än vi hade med oss, somnade vi, i morgon (igår) måste vi städa, vi får besök.

No comments: