Friday, March 30, 2007

Man får akta sig så man inte....


I Japan är det tillåtet med reklam för ciggaretter, man kan se Marlboro Man kika ner på en från husväggen, titt som tätt ser man någon schysst Camel reklam. Det är som att var i en James Dean film, lite "living on the edge" stämning infinner sig och inte är det lika farligt som i sverige heller, bara man inte gör det för mycket. Det tog jag fasta på den vecka som gick och arbetade bara tre dagar. Man vill ju inte bli beroende.






Reklamen är ofta lite annorlunda här än i Sverige, tror nog att mer än hälften skulle bli fäld i sverige för att vara sexuellt diskriminerande. Men det är klart är en av de stora målgrupperna män som tjuvläser porrmanga på seven eleven så. Till vänsnter är statiga japanska postvekets senaste reklam, söt tjej i latex, wow. Med en sådan kampanj i Sverige så hade vi kanske haft postkontoren kvar.













Vad gör man när man får besök av en familj med paraplyer.
De där får ni lämna utanför, ta inte in de där. Klart att du säger åt dem att lämna paraplyerna ut på gatan. Pröva det gärna i Sverige. Hallå har nån sett mitt paraply? NEJ.
Men jag la det ju här utanför min ytterdörr igår. ??? idiot
Det är väldigt skönt att kunna lämna sina saker lite hur som helst utan att någon snor dem. En restaurang kan till exempel ställa upp ett bord på trottoaren och där ställa några flaskor vin för att visa en del av sitt sortiment och de blir inte stulna. Blir man sugen på en öl när man är ute och går kan man hitta en ölautomat, ungefär som en coca cola automat som vi har i sverige, inomhus och kanske bara på kontoret. På gatan? är du galen? den blir snodd direkt.

Nästa helg är det körsbärsblomningspeak, då blir det trångt i Kyoto. Vi fuskade lite idag med ett besök på Nijo castle, se min frus blogg för vidare info.

No comments: