Monday, February 5, 2007

samma med bild

På kvällen av bönfestivalen har man fått ihop en rätt fin hög med inköpta offer saker, dom ska vi elda upp så klart.
Kan jämföras med när vi i sverige offrar raketer till nyåsguden eller tänder på valborgsbrasan, allt för den goda sakens skull. I detta fall för att bil av med den onda och få in lite lycka.

När man väl fått eld på brasan så står brandkåren där och sprutar vatten, Det var i och för sig skönt, det blir j..... varmt när man bara står 10 meter i från elden.






Ska Just få tillbaka min felparkerade cykel.



I landet teknikens under så har man remote kontroll till det mesta. Vår ytterdörr låses och öppnas med ett knapptryck bara för att man har ett chip i fickan. Vår bilnyckel ser ut som ett kredit kort, tryck på en knapp på bildörren, öppna, vrid på en plast plupp och så är det bara att åka i väg. Vi har remote kontroller till takbelysningen. Belysningen är av operations sals typ, man kan dimma ner ljuset och då blir det bara lika ljust som ute en solig dag. Vi har air con i alla rum, jippie och naturligtvis en remote kontroll till varje. Alla instruktioner/manualer är uteslutande på bara japanska, varför inte vi är ju i japan, så ibland är det mörkt och kallt, ibland varmare. Nu fattas det bara att man kommer på det här med treglas fönster och isolering till hus så blir det riktigt bra.

Vår toalett spolar av sig själv, undrar hur det blir när vi flyttar tillbaka till sverige?

Toalett, man kan undra varför det alltid är en blöt fläck framför pissoaren på Japanska herrtoaletter, kanske har något med en felaktig självuppfattning... den borde räcka fram...

Man gillar ljud i Japan, Badkaret både pratrar och spelar lite musik när det är klart och dax att hoppa i. Micron bara piper envetet. Riskokaren däremot spelar blinka lilla stjärna när man startar den.



No comments: