Tuesday, February 13, 2007

Långhelg ett roligt projekt

Helgen har varit fylld med roliga projekt. Inte bara för Lena & Ester som varit på snöläger, dock utan snö (mer om det i länken Lenas Japan).
Vi som blev kvar; Ola & Maja åkte till Kyoto Zoo, man ska nog inte vara en militant djurvän när man besöker Kyoto Zoo. Burarna är inte så stora, ungefär som ett normalt svenskt vardagsrum, kanske lite mer välstädade. Det har dock den fördelen att man ser djuren, så är det inte alltid på skansen. Roligast var nog flodhästen som kom upp ur vattnet, det är rätt mäktigt när man bara står 2 meter ifrån. På kvällen blev det riktigt kallt så vi fick sitta inne och titta på video (nicke nyfiken).
Det var även ledigt på måndagen, ingen visste riktigt varför men det spelar ju egentligen ingen roll varför när solen skiner. Maja ville stanna inne och vänta på att Lena och Ester skulle komma hem på kvällen. Efter lite hot och förhandling åkte vi ner på stan för en pastalunch. Maja hade sina Garbo solglasögon på sig, vilket verkade uppskattas av stadens kvinnor, många leenden.
Sedan en kaffe vid floden i solen, så nu har man en fin solbränna. Dagens händelse var nog ändå att vi använde mitt Japanska bankomatkort och att det fungerade, vi firade med glass.
Dagen avslutades med ett besök på Shimogamo Shrine tillsammans med kollegorna Andreas och Jens. När såväl Lena och Ester kom hem så var det bara sova kvar.

En av de största industrierna i Japan är plastmat, det spenderas stora belopp på att göra naturtrogen plastmat som restaurangerna kan ha i sina skyltfönster. Det verkar ju helt galet och det kanske det också är, men det underlättar för såna som inte kan Japanska när man ska välja eller beställa. Det har väl hänt att man släpat ut servitören på gatan för att peka på nått i skyltfönstret.
Nu är det snart dax, i morgon är det alla hjärtans dag även här. Är man riktigt kär så kan man köpa ett pappers hjärta, skriva sin hälsning och hänga upp det i ett konstgjort litet träd på trottoaren. allt för kärlekens skull..... Puss & Kram

No comments: