Sunday, September 30, 2007

Peta näsan

HooKooEKoo ja så heter den, min nya cykel. Hur kan man köpa en cykel som heter så?
Ja den verkade bra, den är bra och så är det ungefär halva priset mot i Sverige.
I dag på första turen uppe i bergen så passerade vi ett mycket sällsynt träd, ett Bh träd.
Någon eller några hade kastat sina Bh’ar upp i trädet, man kan undra varför. Får ta med kameran nästa gång.

När man kliver av tåget på ändstationen som går från Demachi-yanagi Stn och om man åkt med Eizan Railways så kan det vara så att man kommit till två ställen. Det ena Yase-hieizanguchi är ett trevligt ställe att åka till på sommaren för att svalka sig i floden. Affären vid stationen säljer nästan bara öl och chips, men man kan även ta en linbana härifrån för att komma vidare upp på berget. Har man inte kommit hit så har man kommit till Kurama. Kurama är en liten by där det i oktober hålls en mycket speciell festival, men mer om den när vi varit där. När man kommer ut genom den lilla stationsbyggnaden så möts man av en lång näsa. Man kan köpa masker med lång näsa och det är en mask som ska symbolisera någon demon, för övrigt så kallas ibland utlänningar i japan för långnäsor.

Kurama består av en gata eller snarare väg med hus på båda sidor och när bussen kommer blir det ganska trångt. Här finns även ett onsen, där man kan bada utomhus i mycket varmt vatten och senare i höst så har man en vacker utsikt mot bergen då löven blir röda.
Här finns även stenhuggare som tydligen kan forma stenarna lite hur som helst.
Ester har varit på hajk någonstans uppe i bergen med sin skola, sovit över i två nätter. Det var tydligen kul för det fanns en så kallad äventyrsbana som gick uppe i träden…. Man lyckades också se en orm (snok) som försökte äta upp en groda och en stor spindel som fångade små fåglar, nej men en gräshoppa hade den fått tag på, de ska vara goda med choklad på. Om ni tycker att bilden är dimmig så beror det på att det var dimma eller att er datorskärm inte är rengjord på ett år.
Vid Kyotos station ligger det ett Mac Donalds, där pratade hon som var ansvarig för skiftet utmärkt engelska. Kanske något att tänka på?

No comments: