Wednesday, May 30, 2007

Inbrott?

Eftersom Lena hade besök av en annan Lena så åkte jag och barnen till Mangamuseet för att titta på en utställning av figurer i plast, några i verklig stor storlek andra mycket små.
Allt ifrån pingviner och stridsvagnar till tjejer med gigantiska bröst, så stora att Barbie borde fundera på en bröstförstoring om hon ska sälja i Japan. Man kan även köpa dessa dockor, tillexempel en med ovanstående attribut plus ett maskingevär och högklackat för bara 5630 Yen, ca 300 svenska. Var placerar man den dockan hemma? Eller vem?

Man fick två lotter på inträdesbilljetten så Ester och Maja vann varsin pingvin, Maja vann dessutom en T-Rex. Majas pingvin är nu målad rosa.

Utanför Mangamuseet kan man sitta och läsa manga som man får låna gratis utan att lämna in pass, körkort, kontokort eller lämna en deposition på 1000:-. På en plastgräsmatta kan man ligga, sitta eller om man så vill springa omkring och kasta boll, Vi gjorde just det, kastade boll eftersom vi inte kan läsa japanska. Tur att vi började besöket med iskaffe och två cola.


Dags att äta middag och Ester kände till en bra uteservering i nästa kvarter. På en innergård finns en scen och på taket av en höjd typ våning 3 en uteservering som erbjuder mat från 5 olika restauranger och även en öl, en J Lindberg butik och Kyotos enda Fjällräven butik, who could ask for anything more.

Kom att tänka på att det verkligen är tur att man kan läsa Aftonbladet på nätet annars skulle man ju missat att Polens barnombudsman vill ha en utredning angåenden Tinky Winky’s sexuella läggning.

I alla fall så var det medan vi väntade på sallad, pizza och pasta, bröllops mottagning på en av restaurangerna och då gäller det att vissa för ALLA hur lycklig man är på den lokala storbilds TV’n, som till vardags visar MTV där ljudet faktiskt stämmer med bilden…


Söndag, Lena &Lena till Nara och Ola, Maja, Ester och en klasskamrat till Ester, Elinor from US, NY Manhattan till Toei movi studios för att ta reda på hur man spelar in Japanska såpor.
Ester och Elinor fick skavsår så vi fick tejpa deras fötter, det tyckte de var supercool, ibland är det lätt.
När vi kom fram så åt vi lite mat, vi tyckte det var gott även om en kille kräktes vid bordet bredvid, det var bara jag som såg det. Sedan tittade vi på när man fiskade upp en killes mobil ur vattnet, han var lite ledsen.
Det pågick någon typ av festival, ungdomar hade på eget bevåg klätt ut sig i mangadräkter eller klätt av sig för att gå runt och ta kort på varandra i Japansk studiomiljö.


Man kan också bli sminkad så man ser ut som en japan, det kostar från 10000 yen och uppåt . Det är jag i mitten.
Vi besökte spökhuset (Ola och Maja), åt flera glassar och kastade bollar och sköt pilbåge utan att vinna något pris, jag har hört att sådana stånd ägs av maffian, så vi höll en låg profil.
Vi gick inomhus för att se på de Japanska superhjältarna, de är typ 100 stycken som ser exakt likadana ut, annars blir det orättvist, ok det är lite skillnad på deras hjälmar.
Där träffade vi ytterligare en klasskompis till Ester. Majo som var där med sina föräldrar som inte pratar engelska, det är ok med en 9 årig tolk. Vi fick lifta med dem hem, gud vad skönt.

Lena i Nara och vi hemma utan nycklar, ok det slutade med att jag klättrade över muren på baksidan, upp på vårt badrumstak och vidare in på balkongen och in genom den tacksamt olåsta dörren, hjälte.

1 comment:

Anonymous said...

ville bara testa om det funkade att lämna kommentarer på din blogg.
Hej från mej!
/frun