Tuesday, June 23, 2009

som sommaren om sommaren.

När man ser bilderna från Iran så tycker man att de borde kunna få ihop ett rätt bra lag till nästa OS baseboll, duktiga kastare och utmärkta slagmän.
Här i landet som gör över med mest strumplim per person i hela världen så tar vi en stilla lunch i skuggan mitt i Kyoto, är det rättvist?

Det börjar bli riktigt varmt och för att hålla man ska kunna hålla sig kall så lanseras drycken ”pocket juicer stand”. Det blir på svenska fickjuicestånd. Drycken är mjölkvit och innehåller klumpar av persika mmmm, får mig att minnas en gång för länge sedan då jag, Hans Brodin och Helena Broberger (inte då än Rydin) var ute och gick bland risfälten någonstans utan för Kyoto.

Det var även då otroligt varmt och vi blev mycket glada när vi hittade en dryckesautomat, för att göra det roligare så tyckte jag och Hans att det vore kul att köpa en dryck åt varandra, Hans fick någon typ av ljusgul mjölkig dryck och jag själv fick ljummen majssoppa på burk.

Nu är det snart bikini säsong här och långa är köerna för att köpa en ”Bust roller”, den verkar vara ett måste om man vill sticka ut lite extra på stranden i år.

Som ni kanske vet så får man här cykla på trottoarerna, mmm så är det, men man får fortfarande inte köra bil på trottoaren och man får absolut inte köra in i en butik. Då kommer polisen och tar dig och nej det är inte ett JAS plan under skyket och inte heller någon som bor där.
I Sverige hade vi ett trädgårdsland, där vi med varierad framgång odlade diverse grönsaker och morötter. Vi har nu eller rättare sagt Maja har börjat odla sånt man äter här, alger. Det är det gröna i mitten på bilden som man kan äta och det ska inte förväxlas men det gröna i vänstra nedre hörnet, det är vår badrumsmatta.

Hör ni, nu får in ha det så bra över sommaren, så kanske vi ses lite senare. Puss o skål från er man på fältet.





No comments: