Monday, February 23, 2009

I kö?

Var på konsert i Osaka och såg Jeff Beck. Man skulle kunna säga att det var organiserat insläpp. Insläppet började 18:30 och man skulle börja spela 19:00.
Vi kom dit strax före 18:00 och då kunde man köpa souvenirer i foajén, men klockan 18:00 stängde man den försäljningen och alla fick gå ut och bilda en väldigt lång kö i parken på andra sidan gatan.

Vid konserter så brukar det ju vara en svartabörshandel med biljetter och så var det också här. Fast svarta börshajen var en kvinna i 80-års åldern med käpp som mest mumlade –jag köper dina biljetter billigt och säljer dem dyrt, fast på japanska . Vad jag kunde se så gick affärerna uruselt. Men det kanske man skulle kunna förvänta sig Japanerna är väl inte folket som spontant åker ner på staden och ser om det finns någon konsert att gå på.

Exakt 18:30 var det dags att gå in, det gick utmärkt. På vägen in stod det sandwich flickor och delade ut reklam för en kommande konsert, de hade stått där hela tiden men det var först nu som man delade ut någon reklam, man hade inte innan gått runt och delat ut reklam till alla som var runtom kring, vilket man antagligen gjort i resten av världen.

18:55 när vi statt i bänkarna så meddelade en japansk röst – konserten böjar om 5 minuter, fast på japanska. Det gjorde den också Och det var…….vad bra det var.






No comments: