Tuesday, April 1, 2008

Upp och ner, kan man tycka om man bryr sig om miljön och håller på med sopsortering och sådan där. Här i Japan sitter man gärna och sover i sin bil med motorn på för att hålla AC’n igång så man får en behaglig inne temperatur.
För att främja detta beteende så har den japanska regeringen tagit bort den tillfälliga skatten man införde på bensin för 25 år sedan, bensin priset -25 yen. Att man kan ta bort tillfälliga skatter och inte vara tvungen att göra dem permanenta kan för oss svenskar verka lite underligt. Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna eller rättare sagt på spannmålsskatten +5 yen. Det betyder dyrare bröd och vad än värre är dyrare öl, det där med brödet verkade inte så viktigt.

Kravallpolisen var ute och luftade sig, batonger, hjälmar och sköldar. Galler för rutorna på bussen och varför då, jo ett antal barnfamiljer demonstrerade, jodå det är sant jag har sett ett demonstrationståg i japan. Man demonstrerade inte mot det nya höga öl priset utan mot kriget i Irak, på dem bara, det kan vara enda gången man får chansen som kravallpolis i Kyoto.
Nu blommar körsbärsträden, det är fullt med folk i staden, till helgen kommer nästan alla ligga under träden och dricka av det numera hutlöst dyra ölet, det är så man får en sur smak i munnen.
För att slippa den så kan man tugga grönt te tuggummi eller helt enkelt strunta i ölen och dricka konjak istället, kan ärligt säga att 5 yen inte märks på konjak priset.
Fåglar är ett växande problem inte bara på flygplatser utan även i bilar, Även om en del bilar här inte är större än fågelburar så kanske det inte är att rekommendera att ha sin fågel flygande löst i bilen, Nej konstapeln jag såg inte skylten för den här flocken måsar jag har eller var det på grund av konjaken. Hm.

No comments: