Saturday, October 13, 2007

Skotta? nej, inte än

Vad kan man göra i mitten på oktober, ja man skulle kunna åka i väg till japans största insjö och ha ett Beach Party med skolan som Ester och Maja går på.
Fint väder, lekar och grillad korv vem kan önska något mer. Vi började med att ta ett bad för att tvätta av oss resdammet, en timma i bil. Vattnet var klart och uppfriskande som det ska vara, mitt på sommaren är det så varmt i vattnet att man inte riktigt vet om det är lönt att bada.

Skolan hade tagit med ett antal kajaker, det var inte igår man paddlade och det gör väl att i morgon kommer det att kännas i axlarna. Det var nog första gången som Ester paddlade och på grund av vågorna lyckades några av hennes kamrater trassla in sig i träkäpparna som fiskarna hänger upp sina nät i.
Grillad korv, jättegott, till korven fick man även en mugg soppa, söt majssoppa, inte så jätte gott. Det gick även att få en cappucino, det är jättegott. Man kunde förbeställa om man ville ha stor eller liten korv. När vi satt där hemma och skulle fylla i beställningen så valde Maja och Ester liten korv och deras hungriga pappa valde en stor korv, det visade sig på plats att den stora korven var av medium storlek och den lilla korven var en halv sådan. Brödet å andra sidan var gigantiskt så synintrycket var att det bara fanns små korvar.

Eftersom de äldre barnen fick paddla som fick de yngre barnen ha bland annat dragkamp, inte så lätt att organisera men att döma av hur mycket barnen skrattade så var det fantastiskt roligt.En annan lek gick ut på att hitta godis, ett snöre lades ut på stranden, 10 meter bort lade man ett annat snöre, nu till formen av en cirkel och i cirkeln grävdes små godispåsar ner. Det hela av slutades med en tre meter lång sprint in i mål. Starten gick för första gruppen och alla sprang i mål utan att gräva upp något godis! Å nej springa tillbaka och leta upp godiset, men till slut vara det lika för alla, vad skönt. Regler kan vara krångliga att förstå.

Vi var alla ganska trötta när vi skulle åka hem. Maja snarkade och det höll mig vaken

No comments: