Sunday, April 15, 2007

Spännande


Det är som ni vet väldigt trångt i Japan, Kapsel hotel har nog alla hört om. Ungefär som ett bårhus i en amerikansk deckare. Även om jag aldrig sett dem själv så känner väl alla till att det finns påputtare i Tokyos tunnelbana. Nu kommer detta. Lanseras av två finska skidåkare. Sauna Suit för både män och kvinnor. Alla har rätt till en egen bastu även de mest trångbodda japaner.

Det har varit riktigt varmt i helgen. På svensk kontot har vi en kraschad cykel, en i skrivande stund kraschad motorcykel, en bruten hand, en upplevd jordbävning. Jordbävningen känns lite osäker då källan var ute sent dagen innan. Och jag var inte inblandad i någonting av detta.




Jag tillbringade nästan hela lördagen nere vid floden. Vi hade som vanligt vid fint väder picnic vid floden. Det var lite blåsigt så vi passade på att flyga lite med Esters och Majas drakar.
Vi doppade även fötterna i floden, det var lite kallt men det kändes bättre så fort fötterna domnat bort. Det var någon som spelade tvärflöjt. Resten av familjen tog en tur hem till huset och jag somnade. Det är varmt i solen.
När jag vaknade stod fem tuffa killar och sjöng acapella. Det visade sig att det 50meter bort pågick en liten koncert med diverse acapella grupper.


I området Arashiyama i utkanten av Kyoto finns Iwatayama Monkey Park. Det finns en himla massa annat också men den här gången så gick vi 150 höjdmeter för att träffa några släktingar. Först trodde jag att det var AIK som var på träningsläger, men sedan så vi att det fanns publik som inte slogs så. Det finns ett hus eller bur där man kan gå in och köpa lite fruk eller nötter. Sedan kan man mata aporna med det, aporna finns på utsidan av buren eller hur det nu är.
Ja i alla fall så springer de fritt och det var nära att jag blev kvar. Från Apberget har man en storslagen utsikt över Kyoto, om man nu gillar att titta på städer snett uppifrån.
Kyoto som förtillfället är vår stad bjöd på lite dramatik när vi skulle gå till bussen. En riktig polisjakt, minst10 bilar i full fart med tjutande sirener, poliser som sprang, poliser som hoppade, pekade och ropade till varandra, vi kastade oss i skydd och sen var det över.



Alla japaner är inte korta och de långa sticker upp där man minst anar det.

No comments: